Kategorier
Bil

Hitta prisvärd bilservice i Märsta

Har det blivit dags att lämna in bilen på service? Priset på bilservice kan skilja mycket mellan olika bilverkstäder i Märsta. Här är några tips inför servicen.

Bilservicen är inget man kan strunta i. I alla fall inte om man vill att bilens försäkring ska fortsätta att gälla. En bil som inte regelbundet servas tappar också i värde och kan bli svår att sälja. Bilservice är för bilen lite som tandvård är för oss.

Med bilservice upptäcks problemen i ett tidigt skede, vilket innebär att man kan åtgärda dem innan de leder till stora reparationer. Vid bilservicen byts också olja och filter. Det är viktigt för att motorn ska få det smörjmedel som den behöver. Utan detta slits motorn onödigt mycket, vilket kan få till följd att någon del går sönder.

Så ofta måste du lämna bilen på bilservice

För den som ska lämna in bilen eller mopedbilen på bilservice i Märsta kan det löna sig att jämföra priser. Oftast är de så kallade märkesverkstäderna dyrast. Har man en bil av ett visst märke kan man lämna den till vilken bilverkstad som helst. De har också tillgång till originaldelar och kan ofta serva bilen till hälften av märkesverkstädernas pris.

Det går att både be om prisförslag och boka tider för bilservice via de flesta bilverkstädernas webbplatser. Givetvis går det också att ringa. Är man osäker på när det är dags att lämna in bilen på bilservice kan man ta en titt i bilens servicebok. Där har bilens tillverkare angett när det är servicedags.