Kategorier
Fordonsanpassning

Fordonsanpassning gör att allt finns på plats

Företag som arbetar med fordonsanpassning kan förvandla en vanlig skåpbil till en välutrustad, rullande verkstad för hantverkare som är ute på olika jobb.

Med en fordonsanpassad skåpbil blir hantverkaren som sköldpaddan Skalman i Bamses värld. Skalman kan plocka fram de mest förvånande saker ur sitt skal. Där finns bland annat verktyg, böcker, lunchlåda och en mat-och-sovklocka. Enligt vissa källor är det bara Atlantångare och lokomotiv som inte finns där. De reglerade rasterna som mat-och-sovklockan ger kanske inte alltid stämmer med hantverkares vardag. Men punktligheten med start- och stopptider samt raster brukar vara noggrant reglerat.

En fordonsanpassad skåpbil blir en fast punkt för många hantverkare som är ute och arbetar på flera olika ställen under en dag. En rörmokare eller elektriker som kallas ut på ett jourjobb måste vara förberedd på det mesta. Då behöver det finnas kopplingar, rör, reservdelar och olika sorters verktyg till hands. Har man en professionellt utrustad skåpbil så kan det mesta få plats och dessutom vara systematiskt ordnat så att det blir lätt att hitta.

Rätt utförd fordonsanpassning sparar tid

En välorganiserad arbetsplats ger både arbetslust och arbetsro. Man har bra överblick över verktyg och redskap och där finns utrymme att röra sig. Om man kontaktar ett företag som arbetar med fordonsanpassning kan man få många snillrika förslag på hur en kal skåpbil kan bli en välutrustad verkstad. Den som dagligen ägnar sig åt att inreda olika typer av arbetsfordon ser möjligheterna.

Hyllor, hurtsar och lastslädar underlättar och ger en mer ergonomiskt riktig arbetsplats för den som är ute på olika arbeten hela dagarna. Rätt belysning, både i och kring bilen, är också viktigt. Särskilt under den mörka årstiden är det viktigt att man både syns och ser när man är ute. En välutrustad arbetsplats gör att arbetet går fortare vilket gynnar både kund och företag.

Ta reda på mer genom att besöka: faiv.se