Kategorier
Bilförsäljning

Bilhandlare Stockholm – fördelar med att sälja bilen 

Dags att sälja bilen och investera i en ny? Det har blivit enklare för en privatperson att sälja bilen privat och utan att gå via en bilhandlare i Stockholm. Uppgifterna om bilen går att hämta online och man kan också på ett ganska smidigt sätt få bilen värderad genom att skriva in årsmodell, registreringsnummer och modell på olika sidor på nätet

Detta gör att många också väljer att sälja privat och exempelvis använda Blocket för detta. Frågan är om det verkligen är så bra – eller om det är bättre att sälja bil i Stockholm direkt till en bilhandlare, på ett mer klassiskt manér? 

Först och främst så finns det både för- och nackdelar med att sälja bil i Stockholm privat – liksom det finns för och nackdelar med att sälja till en bilhandlare. Vi skulle emellertid säga att det senare är att föredra. 

Lite lägre pris – men mer trygghet 

Väljer du en bilhandlare så får du ett lägre pris än vad du potentiellt kan få genom en privat försäljning – men det handlar också om en trygg, smidig och säker affär där du dessutom kan åka därifrån med en ny bil redan samma dag. Bilen du ska sälja kan användas som inbyte och delbetalning för en ny bil som bilhandlaren har i sin flotta. 

Dessutom så ser man idag också att bilhandlare överlag erbjuder bättre priser än tidigare. Värderingen är saklig och ligger i linje med marknaden. Du erbjuds ett pris som ligger lite under marknadsvärdet – men det handlar inte om många tusenlappar. 

Säkrare att sälja via bilhandlare 

Att sälja bil i Stockholm privat låter bättre på förhand, men sanningen är ofta att det handlar om en massa jobb som inte ger så extremt mycket mer i plånboken. Du måste dels vara anträffbar 24/7 och dels så måste du också vara beredd på att folk kommer att ringa och skambuda på bilen. I vissa fall kan till och med hot förekomma. Dessutom finns alltid en risk i samband med betalning. Säljer du privat så ligger det även på ditt bord att genomföra ägarbyten och annat administrativt. Baserat på detta så är det smidigare att gå via en bilhandlare.