Kategorier
Okategoriserade

När är det dags för byte till vinterdäck?

Det är viktigt att däcken till bilen är säkra och fungerande. Till vintern behöver man göra ett byte till vinterdäck och till sommaren till sommardäck. Behöver ni köpa nya vinterdäck?

Ni har precis köpt en ny bil. Den förra bilen la av redan förra året och ni har hållit på och försökt laga den tillfälligt hela tiden. Till slut gick det inte längre, den fick skrotas. Nu har ni en ny bil som förhoppningsvis ska hålla i många år framöver. Ni fick med allting till bilen som ni behövde förutom däck till vintern. 

Det sitter sommardäck på bilen nu men snart är det dags för ett byte till vinterdäck. Ni måste försöka hitta några bra innan vintern kommer. Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att man behöver ha vinterdäck på bilen om det är vinterväglag. I annat fall behövs det inte. 

Vilka däck ska ni välja inför byte till vinterdäck?

Ni åker till en däckåterförsäljare för att prata lite om vad det finns för olika däck att välja på. Ni vill ha rejäla och bra däck som passar på er nya bil. Bilen är ganska stor och maffig, ni vill helst att däcken ska matcha det. Sedan är det självklart viktigt att däcken är säkra, det är ju det allra viktigaste. Ni vill ha dubbdäck eftersom de fäster bättre i underlaget när det blir riktig vinter. Ni väljer ut ett nytt set med däck och åker därifrån nöjda och glada.