Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak som passar för lasten

Vill du själv kunna välja vilket flak du ska ha på din lastbil? Då kan det vara ett lastväxlarflak som passar dina önskemål. Det är ett flak som kan byta skepnad efter den last som du ska frakta.

Är ett lastväxlarflak ett flak som magiskt kan ändra utseende beroende på vilken last som ska fraktas? Nej, fullt så flexibelt är inte själva flaket. Men ett lastväxlarflak är lite som att byta huvudbonad. Din lastbil kommer att vara som den är hela tiden. 

Det enda du gör är att byta flak beroende på vilken last som du ska frakta. Ett skålformat flak om du ska frakta jord eller grus. Ett platt flak om du ska frakta en grävmaskin eller en truck. Och ett täckt flak om du ska frakta pallar eller buntar med material som du inte vill utsätta för väder och vind.  

Flaket växlar funktion efter last

Ett lastväxlarflak är ett flak som gör att ditt åkeri blir mer flexibelt. Istället för att ha lastbilar med olika funktioner, där någon av bilarna kan bli stående utan uppdrag då och då, går bilen alltid att använda. Det är bara själva flaket som får vila när något annat flak används. 

Ett sådant upplägg är mer ekonomiskt, ifall det inte finns uppdrag nog att ha en bil till varje typ av last som finns. Du behöver inte heller ha fler chaufförer än nödvändigt på det här viset. En chaufför och en lastbil kan erbjuda alla tjänster till dina kunder.