Kategorier
Hyra bil

Fixa flytten själv med en skåpbil

Att genomföra flytten på egen hand med hjälp av en skåpbil kan vara ett utmärkt alternativ för mindre hushåll. Det är både kostnadseffektivt och relativt enkelt att organisera. Genom att engagera vänner och familj för att hjälpa till med bärningen och sedan hyra en skåpbil kan man spara mycket pengar på professionell flytthjälp.

Innan man ger sig i kast med flytten är det alltid bra att rensa ut onödiga saker som inte längre används. Genom att göra sig av med trasiga föremål genom återvinningen och sälja eller skänka bort andra objekt på olika försäljningssajter på internet minskar man mängden saker som behöver flyttas. Det är till och med möjligt att tjäna en slant som kan täcka kostnaden för skåpbilen. När man väljer att flytta på egen hand underlättar det avsevärt om man packar det mesta i flyttkartonger. Det finns flera varuhus där man kan köpa flyttkartonger, men det går även att hyra dem från flyttföretag. För att skydda ömtåliga föremål bör de omslutas i bubbelplast eller annat skyddsmaterial innan de placeras i flyttkartongerna, som bör märkas med innehållet.

Boka hyrbilen i god tid

Det är av största vikt att så snart som möjligt bestämma flyttdatum och hyra skåpbil för transporten. Det finns många biluthyrningsfirmor att välja mellan när man ska hyra en skåpbil i Stockholm, så det kan vara en bra idé att jämföra priser. För att bestämma vilken storlek på skåpbilen som behövs kan man utgå från antalet flyttkartonger. En flyttkartong tar ungefär upp en halv kubikmeter. Vissa företag kan till och med ta ut en extra avgift om chauffören som ska köra bilen är ung och har relativt kort erfarenhet av att inneha körkort. Därför kan det vara fördelaktigt om en mer erfaren person tar över ratten.