Kategorier
Biltvätt

Bättre med professionell biltvätt i Stockholm

Smutsen som fastnar på bilen innehåller tungmetaller och oljerester. Därför ska du inte tvätta bilen hemma utan hos en professionell biltvätt i Stockholm.

Att själv tvätta bilen hemma på garageuppfarten eller på gatan är en dålig idé. Dammet och smutsen som vanligtvis finns på bilen innehåller tungmetaller och rester av olja. Tvättar man bilen hemma rinner dessa miljöfarliga ämnen ner i marken och kan i värsta fall förgifta grundvattnet. Men även växtligheten kan ta skada, likaså människor och djur.

Bilen mår bra av att regelbundet tvättas eftersom smuts, oljerester, vägsalt och luftföroreningar sliter på lacken. Hur ofta man bör tvätta bilen beror på hur mycket man kör och hur smutsig den är. Under vinterhalvåret då det ofta regnar och luftfuktigheten är större behöver man vanligtvis tvätta bilen oftare.

Med en professionell biltvätt känns bilen som ny igen

En biltvätt kan innefatta flera olika saker. Många väljer att tvätta bilen i en automat på en bensinmack. Det fungerar oftast bra men vill man att bilen ska bli helt ren behöver den tvättas för hand på en professionell biltvätt i Stockholm. Då tvättas bilen med högtryckstvätt. Därefter kan man välja om man även vill ha bilen vaxad.

På en professionell biltvätt kan man också få bilen rengjord invändigt och få fläckar borttagna på exempelvis säten och annan inredning. Man kan även få motorn tvättad, likaså däck och fälgar. En professionell biltvätt kan vara särskilt bra inför en bilförsäljning, men också då man vill återfå känslan av ny bil.