Kategorier
Bil

Använd en bilskrot i Trollhättan

Livet är ofta kort och sorgligt för en bil. Ny och fin kommer den från fabriken, rostig och bucklig lämnar den trafiken. Den har ändå värde som skrot. Ta kontakt med din bilskrot i Trollhättan.

Förr eller senare går det likadant för alla bilar. Också din bil. Den blir för gammal för att köras. Reparation blir för dyrt med tanke på skicket. Det kan förstås också hända att du helt enkelt behöver en annan bil, större eller mindre. Vanligen byter du då in din gamla bil, men är skicket mindre gott är bilskrot ett bättre alternativ. På en modern bilskrot kommer alla delar på en gammal bil till användning igen. De delar och vätskor som är miljöfarliga hanteras och tas om hand på ett riktigt sätt. Beroende på bilens ålder får du också en ersättning för bil med katalysator.

Vad ska jag tänka på då jag ska lämna bilen till en bilskrot?

Det är viktigt att det är ägaren som lämnar in bilen. Du ska alltså kunna legitimera dig som bilens nuvarande ägare. Du behöver också ha med dig registreringsbevis. Att tömma bilen på personliga ägodelar innan överlämnandet låter väl också rimligt? Formaliteter är viktigt i vissa fall. Hur är bilens skick och kan den köras till en bilskrot i Trollhättan? Om bilen är avställd får den inte köras eller bogseras. Då löser man det med hämtning. När du lämnar din bil får du ett skrotningsbevis och din bil kommer att återvinnas till minst 95 procent. Bra för miljön och för oss alla.