Snabba småbilar

Under 2019 kommer ett flertal snabba och häftiga småbilar att lanseras och här kommer vissa av dem att presenteras.

Valkyrie

Den här hyperbilen från Aston Martins har en V12-motor som är konstruerad av Cosworth och påminner mycket om de F1-motorer som fanns förr i tiden. Bilen är konstruerad av Adrian Newy – F1-geniet och hade först arbetsnamnet AM-RB 001. Det var ett osmidigt namn så Aston Martin hittade på ett nytt och lämpligare namn – Valkyrie.

Polestar 1

Den här bilen är av Volvo prestanda-märket Polestar och 1:an är en laddhybrid som har 600 hästkrafter och 1 000 Nm. Vill du köpa denna bil får du betala över 1,5 miljoner kronor. Polestar 1 sägs kunna köra 15 mil enbart på eldrift, och det är mycket mer är vad dagens laddhybrider klarar av. Polestar 1 kommer att göra sin sluttest i Sverige och sedan sker den fullständiga produktionen i Kina.

Bugatti Divo

Bilen är baserad på Bugatti Chiron och använder samma W 16-motor, men är 35 kilo lättare. Aerodynamiken är omgjord för att göra den mer ”downforce” – något som syns på taket, i fronten, motorluckan är annorlunda och även bakvingen ser avvikande ut. Att man skapat bilen på detta sätt gör att det går att sätta snabbare varvtider än en vanlig Chiron. Priset du får betala för en Bugatti Divo ligger på cirka 50 miljoner kronor.

Porsche Taycan

Under detta år, 2019 kommer Porsche lansera sin elbil Taycan och de har för avsikt att norpa åt sig några köpare som annars tänkt sig en Tesla Modell S. Än finns inga prestandasiffror presenterade, men det är sagt att Taycan bör göra 0–100 på under 3,5 sekunder, 0–200 på 12 sekunder och den kommer att ha en toppfart på mer än 250 km/h! Du kommer kunna köra omkring 50 mil, utan att ladda bilen, och hittar du rätt laddartyp kan Taycan laddas från ett tomt batteri till hela 80 procent på enbart en kvart.