Fler nya snabba bilar

BMW 5-serien

Antingen älskar man BMW eller så tycker man inte om den, men bilen är ändå en storsäljare och egentligen inte dyrare än andra bilar om man ser till den standard man får. Du sitter perfekt i den, och den sitter perfekt på vägen. Den senaste BMW 5-serien har olika effektiva motorer, ibland har BMW faktiskt tagit fram en M5 Touring. BMW är på helt rätt väg när det gäller interiör – flera av de nya bilarna har en stor gps där du ser var du är och det är lätt att ställa in adressen du ska till, skönt att slippa använda mobilens gps. Även assistanssystemet är perfekt. Numera drar BMW mindre diesel och bensin, och är även mer miljövänligare.

Volvo V70

Vår egen svensktillverkade bil, som alltid har legat högt i topp när det gäller försäljning. Den vanligaste modellen är V70 som byggdes under 1997–2016. Även Volvo bygger på nya, miljövänligare bilar och lär nog snart lansera en bra elbil som du kan köra långa sträckor med. Volvo V70 är en mycket populär bil bland just barnfamiljer, eftersom den både är säker och rymlig.

Kia Optima

Kia är en bil som fort blev populär i Sverige. Det är en snygg bil och finns i flera olika modeller. Den drar lite bränsle, men är ändå snabb. Kia Optima finns som kombi och numera finns den också som laddhybrid. Kians köregenskaper är mycket bra, de nya modellerna har bra ljudisolering och priset är hyfsat. Även Kia har blivit en populär familjebil, eftersom den är rymlig.

Skoda

Den första Skodan som lanserades på bilmarknaden var Citigo och året var 2012. Bilen uppdaterades 2017 och fick då en omformad stötdämpare och ett galler som var mer iögonfallande som påminde mera om de andra Skodabilarna. Du kan ännu bara välja en trecylindrig motor, men alla modeller har ett Green Tech-paket. Detta paket kompletterar bromsenergiåtervinningstekniken och även stopstart för att förbättra bränsleekonomin och minskning av koldioxidutsläpp.